KAYIT

1Çocuğumu anaokulu kayıt yaptırmak istiyorum. Şartlarınız nelerdir?

Yaş olarak 36 ay ve üzeri olması gerekir. Okul rehber öğretmenimiz tarafından ön görüşme yapılır. Rehber öğretmenimizin onayı ile kayıt yapılabilir.

2Çocuğum 66 aylık 1. sınıfa başlayabilir mi?
66-67-68 aylık ( Ocak-Şubat-Mart 2015 doğumlu ) öğrenciler velilerin isteği üzerine verecekleri dilekçe ile 1. sınıfa kayıt yaptırabilirler. 69-70-71 aylık ( Ekim-Kasım-Aralık 2014 doğumlu )öğrenciler velilerin isteği üzerine verecekleri dilekçe ile anasınıfa kayıt yaptırabilirler.
3Ortaokula öğrencimi kaydettirmek istiyorum. Şartlarınız nelerdir?
Kayıt sırasında öğrencimizin akademik seviyesi ölçülmekte, aile ve öğrenci ile rehberlik görüşmesi yapılmaktadır. Kontenjan dahilinde uygun görülen öğrencilerin kayıt işlemleri yapılabilmektedir.
4Lise kaydı için LGS sınavına girme şartı var mıdır?

Hayır, yoktur. Ancak Kurumumuzun LGS standartlarında hazırlamış olduğu sınava girmek ve kabul oranında doğru soruyu cevaplamak gerekmektedir.

5Çocuğumu 10. sınıfa kayıt yaptırabilir miyim?
Sınıfta boş kontenjan varsa ve kayıt için aranan şartları sağlıyorsa kayıt yaptırabilir.

ÜCRET

1Okul ücretleriniz nedir?
Okul ücretlerimiz her yıl Şubat ayında belirlenir. Mart ayı sonuna kadar erken kayıt dönemi indirimleri bulunur. Net fiyat yüz yüze görüşmede ifade edilir. İnternette yayımlanmaz.
2Online eğitim sürecinde ücretler aynı mı?
Online ve yüz yüze süreçte eğitim ücreti aynıdır.
3Eğitim ücreti dışında başka ücret ödeyecek miyiz?
Sene başında alınması gereken ek yardımcı kitap listesi yayınlanır ve temin edilmesi şarttır. Yemek ve servis ücreti eğitim ücretinin içinde değildir.
4Ödemeleri taksitli yapabilir miyiz?
Size uygun şekilde ödemeler yıl içinde eğitim sezonunda bitirilmek şartıyla taksitlendirme imkanımız mevcuttur.

BURS

1Bursluluk sınavınız ne zaman?
İlkokul 4. sınıf ve ortaokul kademelerinde bursluluk sınavlarımız “ocak-şubat” aylarında yapılmaktadır.
2Kimler sınava girebiliyor?
Özel ve devlet okullarından ilan edilen sınıf seviyelerindeki tüm öğrenciler bu sınava girebilir.
3Hangi tarz sorular soruyorsunuz?
Müfredat dahilinde, düşünsel becerileri ölçücü, yeteneklerini temel düzeyde keşfedici, özgün türde sorular sorulmaktadır.
4İlkokulda burslu okuma imkanı var mı?
İlkokulda MEB bursu dışında burslandırma yapılmamaktadır.
5Lise bursluluk sınavı var mı?
Lisede LGS sonuçlarına göre burslandırma yapıldığı için ayrıca bir bursluluk sınavımız yoktur.
6Lise bursluluk şartlarınız nelerdir?
Kayıt Komisyonunun LGS sonuçlarına göre her yıl belirlediği kriterler doğrultusunda %10’dan %100 eğitim bursuna kadar burslandırma yapılır. Verilen burs, akademik başarının devamı ve disiplin cezası almamış olmak şartıyla liseden mezun oluncaya kadar devam eder.
7Çocuğumun bilek güreşi Türkiye birinciliği var. Sporcu bursunuz var mıdır?
Türkiye’de resmi organizasyonlarda ve şampiyonalarda derece elde etmiş öğrencilerimiz için burs olanakları adına okul yönetimi ile iletişime geçebilirsiniz.

EĞİTİM

1İngilizce eğitimi kaçıncı sınıfta başlıyor?
İngilizce eğitimimiz anasınıfımızda 10 ders saati ile başlıyor.
2Devlet okulundan geçişte öğrenci İngilizce derslerinde zorlanır mı?
Öğrencimizin bulunduğu seviyeye göre kişisel planlaması çıkarılır. İstenilen seviyeye gelmesi için yol haritası belirlenip uygulanır. Çok sayıda olumlu örnek olduğu için bu konuda sıkıntı yaşanmamaktadır.
32. Yabancı diliniz var mı?
Ortaokul ve lise kademelerinde 2. yabancı dil Arapçadır.
4Etkinlik ve sportif aktivitelere ne kadar zaman ayırıyorsunuz?
Beden Eğitimi dersleri, kulüp saatleri, spor kulübümüzün etkinlikleri gibi başlıklarla hem yüz yüze hem de online süreçte çocuklarımız bu aktiviteleri gerçekleştirmektedir.
5Kur’an-ı Kerim eğitimi var mı?
Kur’an-ı Kerim eğitimimiz anaokulundan liseye kadar yoğun şekilde yüzüne okuma, ezber, idrak, meal, Kur'an'ın anlamıyla buluşma gibi başlıklarla sevdirilerek verilmektedir.
6Online ders işleyişi nasıldır?
Online ders süreçleri, yüzyüze eğitim kalitesi ile, çocuklarımızın okulun yokluğunu hissetmeyecekleri formatta, etkileşimli, aktiviteli, etkinlikli şekilde gerçekleşmektedir.
7Yurtdışından geleceğiz. Türkçe çok az biliyoruz. Çocuğum derslerde zorlanır mı?
Bu şekilde olan çocuklarımıza Türkçe zümremizin öncülüğünde yapılan planlamalarla yardımcı olunmakta, öğrencilerimizin en az sıkıntı ile bu süre atlatmaları sağlanmaktadır.
8Çocuğumun robotik çalışmalara ilgisi var. Bu konuda kendini geliştirecek çalışmalarınız var mı?
Robotik laboratuvarımız ve kulübümüz bu sahada ilerlemek isteyen çocuklarımızı beklemektedir. Anaokulundan başlayan kodlama eğitimimiz de çocuklarımıza altyapı sağlamaktadır.

REHBERLİK

11. sınıfa başlayacak çocuğumun okul korkusu var, benden ayrılamıyor. Nasıl çözebilirim?
Çocuğum 1. Sınıfa başlarken en çok ebeveyn olarak ben mi kaygılıyım,yoksa çocuğum mu kaygılı diye ebeveynlerin kendilerine sormaları gerekir.Çünkü her ebeveyn çocuğu 1. Sınıfa başlayacağında kaygı hissedebilir; ebeveyn olarak çocuğunuzu rahatlatmanın en güzel yolu, kendinizi rahatlatmak ve çocuğunuza doğru model olmaktır. Diğer taraftan çocuğunuzu okula hazırlamanın en güzel yollarından biri birey olduğunu, sorumluluk alabileceğini ona göstermenizdir. Bunun bir süreç olduğunu, zamanla aşılabileceğini, çocuğunuz için çok güzel gelişmelere kapı açacağını gördükçe siz de rahatlayacak keyifli bir süreç geçireceksiniz. Okul rehberlik öğretmenlerimiz bu süreçte velilerimize ve öğrencilerimize destek olmaktadırlar.
2Çocuğumun bu yıl sınava hazırlanacak ailecek çok kaygılarımız var. Yardımcı olabilir misiniz?
Normal bir süreçte sınav kaygısının oluşmasını normal karşılarken böyle bir dönemden geçerken kaygının olmaması gerçekten mucize diyebiliriz. Öncelikle aile olarak sınavın sizler için nasıl bir anlam ifade ettiği, sınava yönelik tutumunuz ve yaklaşımlarınız çok önemlidir. Genelde aileler, kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmaktadırlar. Çocuğunuzdan yüksek bir beklenti içerisinde olmanız, sınavı bir araç değil amaç olarak görmeniz çocuğunuzun kaygısını ciddi oranda arttıracaktır. Bu süreçte sınava ilişkin konuşmalarınızda özenli davranmanızı, gerçekçi olmanızı ve akranlarıyla karşılaştırmaktan kaçınmanızı öneririz. Ev içerisinde rutin bir düzen oluşturmanız ona yardımcı olacaktır. Süreçte yapılan şeyleri takdir etmeye özen göstermeye çalışın. Sınavı yüceltmemeniz, ölüm kalım sorunu yapmamanız ve yüreklendirici davranmanız bu süreçte sizden beklenilen davranışlardır. Okul rehberlik öğretmenlerimiz bu süreçte velilerimize ve öğrencilerimize destek olmaktadırlar.

SERVİS

1Servis ücretini nasıl belirliyorsunuz?
Sene başında UKOME’nin açıkladığı kriterlere göre ücretler belirlenmektedir.
22) Avrupa Yakasında Eyüp Semtinde oturuyoruz. Buraya servisiniz var mıdır?
İstanbul’un çeşitli lokasyonlarından servislerimiz mevcuttur. Kayıt sırasında servis büromuz sizi konu hakkında bilgilendirecektir.

YEMEK

1Yemekler dışarıdan mı geliyor?
Yemekler okul içinde kendi mutfağımızda temizlik ve hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenme ilkemize uygun şekilde üretilip sunulmaktadır.
2Benim çocuğumun hastalığı var. Hastalığına uygun diyet yemek uygulamanız var mı?
Her gün normal yemek menüsünün yanında diyet menümüz mevcuttur.