Profesyonel Danışmanlık ve Rehberlik
Her öğrencimizin psiko-sosyal, fiziksel, akademik ve manevi açıdan gelişim göstermeleri için onları takip eden, okul içi paydaşlarla ilişkilerini düzenleyen, onlara ihtiyaç duydukları alanlarda tavsiyeler veren, velilere öğrencileriyle ilgili doğru bilgi akışını sağlayan, okul ile iletişimlerinde köprü vazifesi gören ve onlara öğrencileriyle ilgili tavsiyeler vermekteyiz. Birimimiz, öğrencilerimizi akademik olarak desteklemenin yanında, okul içi ve dışındaki sosyal yaşantısı, beslenme düzeni, kültürel ve manevi gelişimi gibi birçok konuyu takip etmektdir.
Her kademede farklı çalışmalarla öğrencilerimizin kendini tanıması, potansiyelinin farkına varması, ilgi ve yetenek alanlarını belirlemesi, geliştirmesi ve nihayetinde kendini gerçekleştirmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz.
İlkokulda “Mutlu Aile, Mutlu Çocuk” çalışmaları münasebetiyle veliler okula davet edilerek bireysel görüşülmektedir. İlkokulda öğrencilerle duygu çalışmaları, öfke kontrolü çalışmaları, dikkat ve hafıza güçlendirme çalışmaları, sevgi dilleri çalışması, davranış-sorumluluk çalışmaları yapılmaktadır. Ortaokullarda öfke kontrolü, ergenlik sorunları, “Karanlıkta Diyalog” farkındalık çalışmaları yapılmakta, 8.sınıflarda LGS gruplarına sınav danışmanlığı yapılmaktadır. Lisede “Geleceğimle Buluşuyorum” konseptinde meslek-kariyer çalışmaları, üniversitelerde kariyer etkinlikleri, 11-12.sınıflarda üniversite sınavlarına yönelik rehberlik çalışmaları yapılmaktadır. Ortaokul ve lise kademelerinde “Akıl-Zeka Oyunları Kulübü” çerçevesinde öğrencilerle çalışmalar yapılmaktadır.
Rehberlik Biriminde Uygulanan Testler: Öğrenme Stilleri, Çoklu Zeka Envanteri, Enneagram testleri, Problem Tarama Envanteri, Çalışma Davranışları Ölçeği, Sınav Kaygısı (İhtiyaç dahilinde), CAS (İhtiyaç dahilinde), Moxo dikkat testidir. (İhtiyaç dahilinde)
Öğrencilere Yapılan Seminerler: “Teknolojik Ol Bağımlı Olma” bilinçli teknoloji kullanımı seminerleri, hijyen sunumu, verimli ders çalışma teknikleri, ergenlik problemleri ve başa çıkma yolları, meslek seçimi vb. sunumlar yapılır.
Velilere Yönelik Çalışmalar: Bireysel görüşmeler, envanter, anket sonuçları üzerine değerlendirmeler, “Teknolojik Ol, Bağımlı olma” ebeveyn seminerleri, “Çocuklar Neden Farklıdır” Enneagram sunumu, “Okuyan Evler ” çalışması kapsamında uzman söyleşileri, atölye çalışmaları şeklindedir.